Reducere!

BENTONITA PENTRU VINIFICATIE

10,70 lei 10,00 lei

Bentonita pentru vinificatie este o argila coloidala naturala, silicat hidratat de aluminiu, compus principal: montmorilonitul.

Bentonita are proprietăţi excelente de deproteinizare, dispersare uşoară şi nu afectează caracteristicile organoleptice ale vinului.

Bentonita pentru vinificatie este utilizata pentru limpezirea tuturor sortimentelor de vin, must, sucuri de fructe etc. Bentonizarea se poate aplica atât vinurilor tinere, cât și celor vechi, mature.

Cod Produs: BENTONITA PENTRU VINIFICATIE. Categorie: .

Product Description

Bentonita pentru vinificatie este o argila coloidala naturala, silicat hidratat de aluminiu, compus principal: montmorilonitul.

Bentonita are proprietăţi excelente de deproteinizare, dispersare uşoară şi nu afectează caracteristicile organoleptice ale vinului.

Bentonita pentru vinificatie este utilizata pentru limpezirea tuturor sortimentelor de vin, must, sucuri de fructe etc. Bentonizarea se poate aplica atât vinurilor tinere, cât și celor vechi, mature.

Doza de utilizare: 0,8-1,2 kg pentru 1000 de litri de must sau vin.

Masa neta: 1 kg

Instructiuni de utilizare:

Se va dispersa produsul în  apă călduţă în proporţie de 1 parte bentonită la 10 parţi apă, amestecând energic si continuu, până  se obtine o suspensie omogena , de tipul unui gel.

Acest amestec este lăsat timp de 12-24 de ore ,amestecandu-l din cand in cand,în vederea hidratării, astfel ca dupa 24 ore suspensia sa fie omogena si fara cocoloase.

Amestecul trebuie răspândit şi amestecat  în întreg volumul de vin sau must.

Timpul de acţionare al amestecului trebuie să fie cuprins intre 1-4 zile.